luni, 16 august 2010

Prima infrangere..

A venit si aceasta, eu unul speram mai tarziu, dar iata ca soarta ne joaca din nou feste. Daca bateam Galatiul, poate nu mai eram asa de suparati acum. In acest meci Rapid a aratat din nou ca nu are in primul rand atac, (Herea care a marcat cele doua goluri fiind mijlocas), dar mai presus de toate nu are mentalitate. 


Ma intreb ce le-o fi spus Sumudica la pauza? "E bine, baieti! avem doua-n fata, cea mai buna aparare din campionat, stati asa sa-l sun pe Dinu sa vina cu primele ca sa nu mai intarziem dupa meci.." pe cand Andone a facut modificari de joc, iar in a doua repriza ei erau aceia care faceau un pressing sufocant, iar noi ne "aparam".

Nu vreau sa vorbesc prea mult de Dinamo, dar in comparatie cu Ando, s-a vazut lipsa de experienta a lui Sumi. De inlocuirile lui n-am ce sa zic, asta-i lotul. Raduta sa se duca mai repede la Rednic, iar Cassio sa puna mana sa munceasca tata ca nu prea seamana a atacant. Cat despre Veronesi, mi-a placut baiatul cat a jucat. Ar trebui sa i se acorde mai multe sanse..

Cred ca dupa acest meci, Rapid a pierdut foarte multi suporteri care s-au saturat de aceste "blesteme". Mie unul reactia fanilor mi s-a parut curioasa, nepotrivita. Daca vedeam ca ai nostri lupta, isi dau viata pe teren, alearga, fac ceva cantam si eu "c-asa sunt eu rapidist", dar asa, cand ei luau goluri pe banda rulanta..
- update*: Fanii dinamovisti au fost cei care au ironizat galeria rapidista prin acel cantec.

Si inca ceva, in meciul asta am luat 3 goluri intr-un sfert de ora si pana acum nu luasem niciunul in 260 de minute (cu tot cu prelungiri).. Oricum nu mai conteaza, urmeaza meciul cu Bistrita, sper sa castigam, dar sa ne dea un gol Moraes sa-i trezeasca pe-alde Copos si Vama, sa faca macar o oferta pentru Eric, sa aduca mai repede atacantul ala de la Braga si de ce nu, sa incerce din nou pista Moraes..

Nici daca jucau Roman si Cesinha nu se schimba mare lucru. Dar cred ca se mai schimba ceva daca juca Straton, ca Bornescu inca n-a invatat ca mingile se resping in lateral, n-a invatat cum sa iasa pe centrari, s.a.m.d.. Daca reusea Herea sa mai dea si golul ala din centrarea la firul ierbii a lui Duarte, cand a dat cu latul la o palma de poarta, sau daca Sburlea isi facea corect preluarea cand a scapat singur spre poarta si reusea sa inscrie, poate altul era rezultatul. Lucrurile astea ma irita, cand joci cu dinamo, meci important, n-ai voie sa ratezi cu asa lejeritate..

Oricum incerc sa trec peste aceasta partida. Dar cum imi aduc aminte de 5 - 1 cu steaua, imi reamintesc si esecul asta...anyway,

FzR!

8 comentarii:

  1. M-am saturat de meciurile astea "blestemate" ! Una e sa pierzi si sa-ti dai seama ca esti mai slab si una e sa faci o repriza buna, sa dai 2 goluri, iar dupa pauza sa pierzi meciul ! Cand or sa priceapa fotbalistii de la Rapid ca meciul se termina dupa fluierul de final al arbitrului ?!? Cand o sa renunte la scutece ?!? Cand o sa avem si noi (din nou) antrenor care sa-i transforme in luptatori pe domnisoarele astea ?!
    Va spun eu ! CAND NU O SA SCUFUNDE PAMANTUL.

    RăspundețiȘtergere
  2. ba frate nu am dormit tata noaptea.si acum imi explodeaza capul.nici la birou nu m-am dus, azi am pus lacat numai de vanzari nu-mi arde.de ce am ajuns vaici:
    1.jocul sumi la pregatit bine, dar a gresit total la pauza.pot sa jur cu mana pe biblie ca le-a spus la pauza sa se retraga sa traga de timp sa reziste primele 15 min apoi dinamo cade psihic.dovada imi sunt tragerile tampite de timp ale lui bornescu prin minuntul 50.a luat repede primul gol si jucatorii au facut pe ei, la fel si el pe banca
    2.antrenorul nu e tipul de la bistrita, il vad mereu speriat fara tupeu cred ca si el si-a dat seama ca e antrenor de cel mult 10 etape.proiectul discutat de copos si vama pe el nu-l include, il include pe lucescu
    3.sumudica insista intr-o prostie de la inceputul campionatului.prostia este spadacio.il distrunge si odata cu el si jocul ofensiv al echipei.nu poti nenorocii un asemenea jucator panadu-l mijlocas la inchidere.asta joaca spadacio cu sumi, daca nu a fost acolo a fost in banda.ieri pe la ora 16 il auzeam pe hizo la gsp spanand ca din toata smecheria numita rapid, spadacio e toata cheia.e jucator de ultimii 30 de metrii care oricand iti face un dribling iti dezechilibreaza apararea adversa printr-o pasa geniala si in plus are sut puternic si simtul portii.locul lui e de al doilea varf de atac.nu inteleg de ce nu mai este lasat sa bata loviturile libere, apar tot felul de executanti in ultimul timp.ca procent de cand e la rapid din 4 lovituri marca un gol.
    4.orice specialist poate veni sa-mi spuna ca ce echipa are rapid, nu-l cred.nu poti rupe muntii cu o echipa formata din 11 jucatori care au terminat pe locul 7, 5 care au terminat pe 9, 3 liberi de contract unul di ei nu a mai jucat fotbal de 2 sezoane, si 1 varf adus pe 9 sute de mii care alerga de parca ar avea 50 de ani, nu da la poarta nu paseaza mai mult de 2 metri.casio asta nu are nici o calitate care sa-l recomande pentru rapid.da se poate printr-o conjunctura sa intrii in primele 6 sa joci in europa league.asta nu inseamna performanta, la cum arata echipa nu poate emite pretentii primul adversar dintr-un campionat mai serios ne trimite acasa.
    5.in momentul de fata daca vrei sa faci performanta (titlul sau sa fii aproape la maxim 4-5 puncte distanta) iti trebuie jucatori.rapid nu are decat 4 jucatori care se pot ridica la nivelul acestor pretentii: spadacio (cu conditia sa fie pus in teren acolo unde trebuie) cesinha (din punctul meu de vedere e cel mai bun mijlocas satanga din campionat) bozovic (nu pot intelege cum ii ia ezequias fata, alaturi de cesinha formeaza cea mai buna parte dreapta din campionat) si m.constantin (dar m.constantin la o greutate adecvata pentru fotbal).restul sunt jucatori de mijlocul clasamentului in jos, nu intamplator de 3-4 anii ne zbatem in mediocritate

    RăspundețiȘtergere
  3. "asta e Rapidul din Giulesti iubeste-l si ai sa innebunesti..." spune un cantec.Probabil ca jucatori vor ca noi sa innebunim altfel nu-mi explic indolenta unora dintre ei(vezi lazar) FZR!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. @rapidfarmeculvietii: Cu totii ne-am saturat de aceste "cosmaruri"... Avea dreptate cineva cand zicea ca este bun un antrenor rapidist la echipa. In regula, rapidist e, dar unde e antrenorul??

    RăspundețiȘtergere
  5. @cristianghinda: Asa e. Noi jucam dupa cum ne canta jucatorii. Eu unul m-am cam saturat de "cantecul" asta...

    RăspundețiȘtergere
  6. @buzuc: Zici niste lucruri interesante.. S-o luam asa: poate ca Sumi reusea sa castige cu tactica lui de "repriza-doua" daca stia sa le insufle jucatorilor destula incredere incat acestia sa nu se poarte pe teren ca fiind deja castigatori.. - Refuz sa cred ca Sumudica doar batatoreste calea pentru Razvan. - Intr-adevar, Spadacio nu mai da acelasi randament de cand e folosit mijlocas la inchidere...

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu totusi cred ca ce s-a intamplat in meciul asta cu apararea a fost un accident. Unul care nu se va mai repeta.

    Inca il astept pe Cassio. Daca marca din lovitura aia de cap, acum era erou, nu?

    RăspundețiȘtergere
  8. @19V23: Asta sper si eu cu apararea, nu stiu ce-a fost cu marcos meciul asta..

    Imi place de cassio, protejeaza bine balonul, sare la cap. Sper sa-l vad erou pe viitor, daca n-a putut acum.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile vor fi publicate dupa verificare.