luni, 4 aprilie 2011

Asa da!

In sfarsit, victorie! Demult asteptam "descatusarea" asta (ca sa folosesc un cliseu).
Vis-a-vis de jocul echipei, am fost surprins de golul relativ rapid luat de ai nostri, dar sincer, eram ferm convins ca vom invinge. Imediat dupa gol, au fost date cateva cadre succesive cu Spadacio, Herea care nu mai aveau acele priviri resemnate, timorate, ci aratau ca niste luptatori, emanau furie, isi doreau sa marcheze. Asa au si facut, au intors rezultatul, au revenit foarte bine in joc, mi-au placut aseara.. 

Au fost cateva faze discutabile, dar cred ca arbitrii au judecat corect acele momente. Multi o sa sara cu gura acum si de ce? pentru ca lumea nu e obisnuita cu arbitraje normale, s-a invatat sa protesteze, sa nu fie niciodata de acord.

Trecand si peste asta, de remarcat este si reactia buna de data asta a lui Sumudica, care nu a ezitat sa-l schimbe pe Candido, din cauza prestatiei sale slabe. M-a surprins placut si intrarea si jocul lui Rui Duarte. Ce conteaza pregatirea, ce conteaza antrenamentele, cand esti valoros? Putem sa-l criticam noi pe Duarte, dar omu' si-a facut datoria.

Mai departe: Sumudica, prin atitudinea lui de ieri a dovedit inca o data, de parca ar mai fi fost nevoie, ca e un rapidist pur-sange si ca face exact ceea ce simte pentru acest club. L-a pupat si pe Craciunescu, cine stie ce-o sa se mai interpreteze acum... A plonjat pe gazon ca un fanatic, a cantat cu galeria, ce antrenor a mai facut asa ceva? Nu stiu daca un antrenor serios, care se respecta si care vrea sa para profesionist, ar fi facut asa ceva, dar stiu ca unul trup si suflet pentru echipa, DA! Mi-era insa frica, doar, sa nu se bucure prea devreme, l-am vazut "tremurand" in tribuna la fiecare ratare a mediesenilor.
Bornescu a avut niste reactii prostesti pe final, incasand al doilea galben, dar il avem pe Straton si pe Coman.

In fine, a fost un meci bun, in care ambele echipe au dominat pe bucati, dar Rapidul a castigat pe drept, dupa parerea mea.


Una peste alta, as vrea sa marchez si performanta rapidistului Cristi Sapunaru, care este pentru prima data campion al Portugaliei, cu FC Porto. Ma bucur pentru el! Poate, cine stie, isi mai trece un titlu si din Giulesti...


FzR!

*UPDATE: Marius Sumudica a fost suspendat doua etape si va rata meciul cu CFR si Craiova, iar Bornescu a primit o etapa de suspendare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate dupa verificare.